Har du test-spørsmål eller skal melde om positiv test? // Do you have questions about testing or want to register a positive test result?

Engelsk informasjon under den norske // English information below the Norwegian information.

Norsk:

Har du test-spørsmål eller skal melde om positiv test?

Då kan du ta kontakt med testteamet i Herøy. Ring tlf. 948 13 641. Du kan ikkje sende SMS til dette nummeret.

Du kan også kontakte oss på e-post: korona@heroy.kommune.no

Melde positiv sjølvtest?

Skal du melde positive sjølvtestar for deg sjølv eller borna dine?

Du kan også registrere nærkontaktane dine samstundes. Det lettar arbeidet til smittesporingsteamet.

Det kan du gjere digitalt her heile døgnet.

Du vert kontakta av smittesporingsteamet.

Testing for covid-19 er gratis

Kommunane tilbyr gratis test. Dette gjeld også dersom test blir tatt hos fastlege.

Dersom du treng attest på negativ covid-19-test kan du får det ved Fosnavåg helsehus eller private aktørar mot betaling. Teststasjonen skriv ikkje ut attestar.

Det er ikkje gratis å teste seg hos private aktørar.

Les meir om testing på helsenorge.no

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

English:

Do you have questions about testing? Please contact the test team in Herøy by calling us on this number: +47 948 13 641.

Please be aware that you can not send text messages to this telephone number.

You can also contact us by e-mail: korona@heroy.kommune.no

Register test results online 24/7

If you have taken a test that shows that you are positive for covid-19, either for yourself or your children, you can register the result on our website.

You can register on the website here 24/7.

You can also register the people being in close contact with you at the same time.

This will help the infection control team in their work with controlling and reducing the risk of further infection in the population.

The infection control team in Herøy will contact you after some time.

Testing for detecting covid-19 is free

All municipalities in Norway are offering free covid-19 testing. It is also free if you take this test with a general practioner, not only at the test station.

If you need a certificate that confirm that you have taken a covid-19 test that is negative, you can contact Fosnavåg helsehus or other private medical providers. They can issue this for you against a fee. The test station at Herøy helsesenter does not issue these kind of certificates.

If you order tests from private medical test providers, this is not free. It is an expence you have to cover yourself.

Read more about testing on the website helsenorge.no