Farevarsel: Det blir storm med orkan i kasta på torsdag

Eit stormsenter er på veg mot oss, no blir det "hauststorm" i juni. Illustrasjon: Meteorolgisk Instistutt - Klikk for stort bileteEit stormsenter er på veg mot oss, no blir det "hauststorm" i juni. Illustrasjon: Meteorolgisk Instistutt Meteorologisk institutt (MET) har sendt ut eit farevarsel på oransje nivå for Møre og Romsdal fyrstkomande torsdag 14. juni.

Eit farevarsel med høgt aktsemdsnivå er no sendt ut frå Meteorologisk institutt. Frå tidleg torsdag ettermiddag ventast kraftig vind frå sør med svært kraftige vindkast på 25-35 m/s. Torsdag kveld dreier vinden på vest, fredag morgon minkande.

Les her for meir informasjon om den venta stormen. Det er høgsesong for båtar, hagemøblar, blomsterkrukker og trampoliner, så ver obs, og stormsikre alt som kan bli tatt av vinden.
 
Til informasjon har MET innført eit nytt varslingssystem. Oransje farevarsel betyr dette:
"Vi utsteder oransje farevarsel når vi venter at konsekvensene blir omfattende for mange mennesker. Det vil være en reell fare for at liv og verdier kan gå tapt, at veier kan bli stengt og og avganger med båt, fly og annen transport bli kansellert. Du må være forberedt på alvorlige konsekvenser, og bør vurdere om det er forsvarlig å utføre planlagt aktivitet i områdene som er berørt av oransje farevarsel. Du oppfordres i alle tilfeller å utføre tiltak som kan begrense skadeomfanget. Vi kan også utstede oransje farevarsel dersom konsekvensene kan bli ekstreme, men usikkerheten er litt for stor til at vi vil utstede rødt farevarsel. Nærliggende områder vil ofte få gult farevarsel."

For meir informasjon om MET sin nye faregradering kan de sjå her.
 
Publisert av Lillian Haddal. Sist endra 12.06.2018
Fann du det du leita etter?
Login for redigering