I fjor vår skulle Herøy kommune ha delt ut Kulturprisen og Ungdomens kulturpris for 2019, men dei planane vart stoppa av pandemien. Vi inviterte til å sende inn forslag i fjor også, men responsen var så liten at vi no ber om forslag på kandidatar for både 2019 og 2020. Frist for å kome med forslag er sett til måndag 1. mars.

Det var ein spanande prosjektdag med fisk som tema for 4. trinn ved Bergsøy skule avdeling Blåhaugen torsdag før vinterferien.

Vi har hatt nokre fine vintermånader med mykje kjekke aktivitetar både ute og inne.

Herøy kommune ringer alle frå 80 år og oppover for å tildele time for koronavaksinering. Det kjem vi til å halde fram med også for aldersgruppa 75 – 79 år.

Frå natt til 23. februar vert det endringar i dei nasjonale smitteverntiltaka.

No er folkehelseprofilane for alle kommunane i Noreg klare. Det er unike rapportar som gir informasjon om korleis helsa vår er og om viktige faktorar som påverkar denne. Korleis står det då eigentleg til i Herøy?

I dag har 1.-4.trinn tatt turen til skøyteisen på Frøystad. Sjølv om minusgradene har blitt til plussgrader var det framleis godt skøyteføre.

Regjeringa har saman med fleire regionar og kommunar sett i verk strenge tiltak for å bekjempe spreiing av fleire typar virusmutasjonar. Derfor kan det vere greitt å vite kva tilrådingar som gjeld i samband med reise. Spesielt no i vinterferien.

Herøy kommune fekk i går kveld melding om at vi får om lag 100 dosar av den nye AstraZeneca-vaksinen neste veke. Den kjem i tillegg til Pfizer/BioNTech-vaksinen som vi har brukt frå start.

Det blir ekstraordinært kommunestyremøte torsdag 4. mars i Fosnavåg konserthus kl. 16.30.